stem op ons!

Wij nemen deel aan een wedstrijd van Die Keure waar we onze eigen droombieb (klasbieb) mogen ontwerpen. Onze kapoenen gingen enthousiast aan de slag. Na een brainstorm werkten we ons project uit in kleine groepjes. En we mogen trots zijn op onszelf! Het resultaat is echt wel mooi: een gezellige klasbieb om weg te dromen in een verhaal.

We willen natuurlijk dolgraag winnen en daarvoor hebben we jullie hulp nodig.

Ga naar www.pinterest.com/diekeure/mijn-droombieb en pin onze klas.

(via het icoontje ons ontwerp bewaren in een persoonlijke map)

Vraag gerust aan je vrienden, buren en familie om ook een kijkje te nemen en ons te pinnen!

Wij dromen stiekem al van een uitstapje naar Ikea. Alvast bedankt!

februari 2018

Februari werd een feestmaand, samen werkten we rond carnaval en we leefden ons dan ook eens goed uit de laatste dag voor de vakantie. De foto's staan in het fotoboek.

 

lichtmis

Vrijdag 2 februari vieren we het feest van Lichtmis. Op woensdag 31 januari knutselden we samen met de kinderen van de derde kleuterklas. We maakten lamphoudertjes en sommigen hadden nog tijd over om een pannenkoek te maken met speeldeeg. Want ja... wie aan Lichtmis denkt, denkt aan pannenkoeken. 'Er is geen vrouwke zo arm of ze maakt haar panneke warm!' Na het knutselen hadden we dan ook allemaal een pannenkoek verdiend, hmmm! We zongen ook samen liedjes over licht. 

Vrijdag volgt er nog een viering in de eetzaal waarbij we samen luisteren naar het verhaal van de kleine Jezus bij Simeon in de tempel.

de oplossing...

Het woord dat woensdag ontbrak in het gedicht van Geert De Kockere is 'prietpraat.' We hebben helaas niets gewonnen, maar hebben wel elke dag genoten van een mooi gedicht en vol spanning uitgekeken naar 'het juiste woord'.

Daarnaast genoten we ook elke dag van het gedicht dat de andere klassen ons cadeau deden. De poëzieweek is nu wel gedaan, maar we zullen in onze klas toch nog regelmatig een gedicht lezen. In de bib vinden jullie ook leuke dichtbundels voor onze kapoenen. Zo schreef o.a. Riet Wille meerdere bundels die onze kapoenen al zelf kunnen lezen. Echte aanraders!

31 januari: het laatste raadsel

Gisteren was 'helder' het juiste antwoord. Maar eerlijk gezegd, we vinden ons eigen voorstel ook nog steeds origineel. 

Vandaag weer een gedicht van Geert De Kockere.

Een vis

zegt blup. Of flup.

Dat kan ook.

Nee hoor,

 dat is .....,

dat heb je mis.

Een vis zegt niks.

Het is de zee.

Die zegt hup.

Tegen de vis.

 

We sturen 'geen vis' door als oplossing. Spannend!

София Дървен материал цени

София Дъски цена