Wie zijn we?

Dagelijks vertoeven er bijna 300 leerlingen tussen 2,5 en 13 jaar in de Vrije Basisschool De Klimop in Sint-Gillis-Waas. Dat is niet weinig, dat brengt ook zijn nodige zorgen, vragen, problemen en dergelijke met zich mee. Het directie- en schoolteam werken zich dagelijks uit de naad om alles in goede banen te leiden. Ons doel is bruggen te bouwen tussen directie enerzijds en ouders anderzijds. Wij streven ook naar het vergroten van de betrokkenheid van de ouders bij de school. De taken van het oudercomité zijn samen te vatten in 3 hoofdtaken:

  • Ontmoeten: Het oudercomité organiseert regelmatig activiteiten waar de ouders elkaar kunnen ontmoeten. Op deze activiteiten kunnen ze elkaar beter leren kennen, maar ook hebben ze de gelegenheid de leerkrachten anders te leren kennen. De brunch en het schoolfeest zijn hiervoor de uitgelezen momenten.
  • Ondersteunen: Het oudercomité ondersteunt de werking van de school door de handen uit de mouwen te steken bij organisaties van de school zoals het schoolfeest, de brunch enz... Door het organiseren van eigen activiteiten tracht het oudercomité ook wat centen in het laatje te brengen die door de school na overleg kan besteed worden aan zaken die alle kinderen ten goede komen.
  • Meedenken, Adviseren en OverleggenEen aantal ouders zetelen ook in de schoolraad. Op die manier kan de ouderraad ook advies geven omtrent thema's die het dagelijkse leven op de school aanbelangen. 

Onze activiteiten dit schooljaar

Voor het komende schooljaar 2018-2019 kan je al de volgende activiteiten op je kalender zetten. De activiteiten met * zijn die van de school zelf, waar wij als oudercomité uiteraard ook aanwezig zullen zijn.

Welkomdag *

30/8

Start tutti frutti – fruit op school

Woensdag 12 september tot einde schooljaar

Eetfestijn Kerkstraat *

Zaterdag 29 september

Groentenmandenverkoop

Vrijdag 05 en zaterdag 06 oktober

Ontbijtwandeling

Zondag 18 of 25 november (datum te bepalen)

Kerstmarkt Kerkstraat*

Datum nog te bepalen

Kwis

Vrijdag 22 februari

Paaseitjesverkoop

Laatste week maart, afhalen 1ste week april

Schoolfeest Hoogeinde*

Zaterdag 11 en zondag 12 mei

Schoolfeest Kerkstraat* 

Zaterdag 25 mei

Fietshappening

Pinkstermaandag 10 juni

Terras op gemeentelijke feestmarkt

Zaterdag 3 augustus

De opbrengst

Het voorbije jaar investeerden we opnieuw elke week in fruit op school, sponsorden we de schoolreizen voor een groot deel, werd er materiaal aangekocht voor de klassen, hebben we de kleuterspeeltuinen op beiden scholen grondig aangepakt, de grote speelplaatsen opgefrist, ….

Kan jij ook iets doen? Zeker!

Ouders van kleuters of lagere schoolkinderen, uit de Kerkstraat of van ’t Hoogeinde, iedereen die ons team wil versterken, is welkom op onze eerste vergadering op maandag 17 september om 20u in de eetzaal van de lagere school, Kerkstraat.

Maar wij zijn even blij met losse medewerkers die gewoon even de handen uit de mouwen willen steken bij het

  • fruit schillen voor de kleuters op woensdagmorgen om 8u30 (oma of opa?)
  • tappen, bedienen, afruimen, … op de activiteiten
  • opstellen van de kwisvragen
  • meewerken tijdens de ontbijtwandeling
  • inpakken en verdelen van groentekorven

Meer info? Mail ons op : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

София Дървен материал цени

София Дъски цена